• PDV (PÅGÅENDE DÖDLIGT VÅLD) I SKOLMILJÖ

    Trygghetsskapande PDV-utbildning för skolpersonal

PDV: Pågående Dödligt Våld i Skolmiljö

Trygghetsskapande PDV-utbildning från förskola till högskola

Denna trygghetsskapande utbildning är speciellt framtagen för svenska skolan och är ett svar på de senaste årens skolattacker. Den anpassas efter era förutsättningar och är relevant från förskola till gymnasieskola och vuxenutbildning samt andra aktörer som verkar i skolmiljö. Skolans alla medarbetare och funktioner förbereds i hur de ska agera vid en plötslig händelse med Pågående Dödligt Våld (PDV). Utbildningen innehåller en teoretisk del och en praktisk del som båda särskilt anpassats efter svenska skolans styrdokument och juridiska förutsättningar. 

Här förbereder och tränar vi personalen i hur de skall agera vid en våldsam händelse, överfall, pågående dödligt våld eller attentat. Under utbildningen går vi bland annat närmre in på hur man upptäcker varningssignaler, förstår psykologin och drivkrafterna hos gärningspersoner samt framgångsfaktorer för skydd och överlevnad om det värsta tänkbara inträffar. Vi går också igenom lärdomar andra skolor dragit av utbildningen och incidenter de anpassat sig efter. Genom åren har vi upptäckt många fallgropar att undvika. Att sprida kunskap om dessa lösningar är ett sätt för oss att skapa trygghet för skolpersonal, barn och elever. 

Heldagsutbildning

Utbildningen är anpassad för er verksamhet och genomförs i era lokaler.

Utbildningsgrund

Utgår ifrån Skolverkets allmänna råd och Polismyndighetens taktik för PDV.

Praktisk övning

Vi lär er stoppa akutblödningar, inrymning och barrikadering samt enklare självförsvar.

Efter avslutad kurs ska deltagarna fått...

  • Grundläggande kunskaper

    Vad är PDV? Hur agerar polis och räddningstjänst? Vad bör lokalerna för att utgöra "säkra rum" för inrymning? Vad har vi lär oss av uppmärksammade fall i Sverige? Dessa och många andra kunskaper får deltagarna under utbildnignen.

  • Förmåga att förebygga

    Vilka signaler ska du vara uppmärksam på hos dina barn och elever? Hur kan ni upptäcka och hjälpa dem i tid? Vilka rutiner bör verksamheten förbereda för att minimera skadorna under en PDV-situation? Hur kan personalen hjälpa varandra?

  • Förmåga till ett aktivt säkerhetsmedvetande

    Vilka tekniker och knep ska du använda i din vardag och på ditt arbete för att tidigt identifiera risker och kunna undvika dem? Dessa knep kan öka din säkerhet drastiskt både i arbetslivet och privat.

  • Övning i polisens koncept för PDV

    Vad ska du göra vid en händelse av dödligt våld? Exempelvis hur inrymmer och barrikaderar du? På vilket sätt kan du försvara du dig och dina elever? Vad kan du göra för att underlätta för polisen och vad kan du förvänta dig av polisen i en PDV-situation?

  • Övning i att rädda liv

    Hur stoppar du akutblödningar från väpnat våld? Hur agerar du för att kunna rädda kollegor och andra personer i verksamheten i väntan på räddningstjänsten? Dessa förmågor är livsavgörande i en PDV-situation.

  • Kursintyg

    Efter kursen får alla deltagare ett personligt intyg att de genomfört utbildningen. Intygen är giltiga i två år från utbildningsdatumet, vilket motsvarar rekommenderad tidsperiod för när det är dags att åter genomföra denna trygghetsskapande utbildning.

KOMBINERA MED E-LEARNING

Vi erbjuder även PDV i Skolmiljö som E-learning. Att kombinera fördelarna med fysisk utbildning på plats med E-Learning ger personalen fördelarna med praktisk övning i egna lokaler med tillgång till interaktiv repetition samt introduktion för exempelvis nyanställd personal och vikarier året om.

Kontakta oss:

Använd kontaktformuläret nedan eller kontaktinformationen till höger för att be om en offert eller kontakta någon av våra utbildningssamordnare.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Ring oss

010 - 300 10 09

Mail:

info@tsutbildning.se

Lägg till din rubriktext här